Najmłodsi uczniowie Szkoły Podstawowej nr 4 mieli Pomarańczowy Dzień. Dzieci ubierały się na pomarańczowo, przynosiły pomarańczowe owoce i warzywa. Akcja odbywała się w ramach Ogólnopolskiego Programu „Pięć Porcji Zdrowia”.
Tego dnia w klasach odbyły się zajęcia o zdrowym odżywianiu i wartościach odżywczych warzyw i owoców. Dzieci poznawały zasady właściwego odżywiania, obejrzały prezentację o spożywaniu 5 porcji warzyw i owoców oraz historyjkę obrazkową o powstawaniu soku. W kilku klasach dzieci wspólnie z rodzicami wykonywały soki i koktajle przy użyciu sokowirówek oraz blenderów. Kolorowały też  plakaty propagujące jedzenie w ciągu dnia  pięciu porcji warzyw i owoców.
Imprezę przygotował samorząd uczniowski klas I – III oraz wszyscy nauczyciele edukacji wczesnoszkolnej.